Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağababa: Erdek'te yalnız değilsiniz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağababa:  Erdek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, Erdek Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa, Erdek Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısı Ağababa, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli ile birlikte geldiği Erdek Belediyesi’nde, CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, Belediye Başkan Vekili Burhan Karışık ve CHP belediye meclis üyeleri tarafından karşılandı. Belediye Başkanlığı odasındaki toplantıda, Başkan Vekili Karışık, İlçe Başkanı Uysal ve partililer tarafından, Genel Başkan Yardımcısı Ağababa’ya bilgiler verildi. Partililer, özellikle belediyenin grayder, dozer gibi araç eksikliğinden yakındılar. Ardından düşüncelerini açıklayan Ağababa, Erdek’in, coğrafi açıdan çok çekici bir bölge olduğuna dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundu:
“Ancak AKP Hükümeti, ülkemizin her yeri gibi Erdek’i de rant açısından görüyor. 1/100 binlik planlar ile Erdek ve yöresini de yaşanmaz duruma getirecekler.

Ancak buna izin vermeyeceğiz. AKP, ülkeyi siyaseten ve ekonomik açıdan ayrımcı bir politika ile yönetiyor. Erdek’in bundan önceki dönemde kötü yönetildiğini biliyoruz. Şimdi Erdek’in sorunlarını mazeret üretmeksizin çözmemiz gerekiyor. Siz, Erdek’te yalnız değilsiniz. 24 saat, her zaman sizin yanınızdayız. Erdek’e, CHP’li kardeş belediyeler aracılığıyla destek vereceğiz. Günümüzde laiklik, demokrasi, cumhuriyetin önemi sürekli artıyor. Laik, demokratik cumhuriyet, hava, su kadar önemlidir. Atatürk’e borçlu olduğumuz laik cumhuriyetimizden kesinlikle ödün vermeyeceğiz. Bu nedenle de CHP’yi gözümüz gibi korumalıyız. Eğer parçalanır ve bölünürsek, AKP yine iktidar olur. Amaçları belli. Yaptıkları kaçak saray ile de ortaya koydukları gibi Türkiye’ye hilafeti geri getirmek istiyorlar. Parlamenter düzen yerine diktatörlüğü getirmeye çalışıyorlar.”
CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk’un da hazır bulunduğu CHP heyeti daha sonra Bandırma ve oradan da bir dayanışma gecesine katılmak üzere Balıkesir’e geçti.
Haber : Taygun Ertan



  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli